Methode & Analyse

Kerntalenten

Wat zijn kerntalenten?

KernTalent is voor velen een nieuw begrip. Het is een combinatie van je aard, je potentieel en je intrinsieke motivatie. KernTalenten vormen een diepere laag, waaruit klassieke talenten en competenties verder kunnen worden ontwikkeld.

Sterke vs. Kleine Kerntalenten

Je krijgt inzicht op de zaken welke je in jouw huidige job misschien veel energie kosten en op lange termijn kunnen zorgen voor een burn- of bore-out. Maar je krijgt vooral ook inzicht in de zaken die je een positieve boost geven, dingen die jou op het lijf geschreven zijn.

Sterke KernTalenten geven je plezier en voldoening. Wanneer je jouw sterke kerntalenten maximaal aan bod laat komen in je tijdsbesteding geraak je makkelijker en vaker in een flow. Je wordt energieker en gelukkiger. Wanneer je sterke KernTalenten niet uitgeleefd worden, voelen ze eerder als een gemis…

Kleine Kerntalenten zijn je te vermijden valkuilen. Ze vermoeien je want net daar verspil je onnodige energie. Toch verspillen veel mensen op die manier energie omdat net die handelingen sociaal wenselijk geworden zijn of omdat ze in het verleden verkeerde keuzes hebben gemaakt.

Met de KernTalentenanalyse wordt het helder waarom dingen wel of niet bij jou horen. Je ontdekt dat niet alles wat je goed kan noodzakelijkerwijs ook echt goed bij je past. Mogelijk draag je verschillende kerntalenten in je mee die in contradictie zijn met mekaar.

Eenmaal je dit weet, kunnen we samen een manier vinden om ze toch allemaal uit te leven.